06 prosinca, 2009

Neka sve pomorce prati moćan zagovor i zaštita Blažene Djevice Marije, Gospe od Pojišana i Sv. Nikole biskupa!

Molitva na brodu „Alfa“ Splitskog Brodospasa u prigodi blagdana sv. Nikole i Dana pomoraca, 05. 12. 2009


U prigodi blagdana sv. Nikole i Dana pomoraca, u subotu 5. prosinca u splitskoj sjevernoj teretnoj luci, Apostolat mora Hrvatske i Udruga pomorskih kapetana Split priredili su prigodnu čestitku pomorcima na brodu „Alfa“, Splitskog Brodospasa. Pozdravnu riječ u ime Udruge pomorskih kapetana i u ime Apostolata mora uputio je kapetan Miroslav Pinterić:
„Ovom prilikom svim ljudima od mora, svim pomorcima ma gdje bili želimo uputiti riječ čestitke za blagdan, riječ nade i potpore. Nalazimo se na brodu „Alfa“, splitskog Brodospasa koji je multifunkcionalni brod i namjenjen prvenstveno za opskrbljivanje naftnih platformi, ali i posebno specifično za spašavanje ljudi i brodova, prijevoz osoba i tereta prilikom opskrbe, ali i prilikom spašavanja – simbolično danas pred blagdan Sv. Nikole kojem se mnogi pomorci mole za spas prilikom različitih neprilika na moru“.

Potom je lučki kapelan u Splitu kapucin fra Miljenko Vrabec, župnik splitske župe Gospe od Pojišana, zavjetnog svetišta pomoraca i grada Splita Blaženoj Djevici Mariji prenio riječi poruke pomorcima i ribarima uz blagdan Sv. Nikole msgr. Ivana Milovana, biskupaporečkog i pulskog, predsjednika odbora HBK za pastoral pomoraca, te izrekao svečanu molitvu, koja svake godine ima svoju specifičnost:

„Gospodine, oslobodi sve pomorce nepredvidivih događaja i pomorskog piratstva te različitih malverzacija. Ne dopusti da ijedan pošteni pomorac postane žrtva kriminalizacije i nepravednog suđenja. Pomozi, Gospodine, svim pomorcima da u lukama naiđu na blagotvorno ljudsko razumijevanje i suosjećanje dobrih ljudi. Daj da svi naši pomorci, ribari, naši brodograditelji i svi oni čiji je rad vezan uz more budu za svoj rad pravedno nagrađeni kako bi mogli dostojno uzdržavati svoje obitelji. Pomozi im da unatoč svih teškoća, što ih život na moru donosi, mogu vedro svjedočiti Nadu i vjeru u Tebe“, kazao je lučki kapelan.

Prigodnoj svečanosti, između ostalih, nazočili su direktor flote Brodospasa g Željko Samarđija sa svojom suprugom Žanom Samarđija, kapetan broda „Alfa“ g. Joško Žižić, prvi časnik palube g. Boško Salvezani i drugi časnik palube g. Oluić Petar, te ostala cjelokupna posada broda. Na kraju svečanosti kap. Miroslav Pinterić u ime Udruge pomorskih kapetana Split i Apostolata mora darovao je kapetanu broda prigodnu blagoslovljenu sliku Sv. Nikole, a čestitka i molitva je s broda putem radio i internet veza prenesena posadama brodova flote Brodospasa, te ovim putem preko katoličkih medija i svima pomorcima.

Nema komentara:

Objavi komentar

ČESTITKA!

SVIM POMORCIMA I LJUDIMA OD MORA ŽELIMO SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BLAGDAN SV. NIKOLE BISKUPA, ZAŠTITNIKA POMORACA I PUTNIKA!