26 studenoga, 2010

Najava proslave blagdana Sv. Nikole - zaštitnika pomoraca i ribara - u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu

Sv. Nikola biskup svečano se slavi 6. prosinca u našem  svetištu Gospe od Pojišana u Splitu, tradicionalnom zavjetnom svetištu splitskih pomoraca i ljudi od mora.

Na sv. misu u 10 sati pozivamo sve profesore i studente viših i visokih pomorskih učilišta. Sv. misu predvodi pojišanski župnik  i splitski lučki kapelan apostolata mora - fra Miljenko Vrabec. Nakon Sv. mise Franjevačka mladež svetišta Gospe od Pojišana priredit će prigodni program.

Na svečanu koncelebriranu sv. misu u 19 sati pozivamo sve pomorce i njihove obitelji. Predslavi je konventualac fra Žarko Relota iz samostana Sv. Frane na obali u Splitu. Pjeva veliki mješoviti župni zbor. Poslije večernje mise zajedničko je druženje pomoraca i njihovih obitelji u samostanskoj dvorani. 

Gospa od Pojišana tradicionalno je svetište pomoraca, pa je ovo naše staro splitsko svetište prepuno bogatih zavjetnih darova pomoraca te vrijednih maketa brodova, ponajviše starih jedrenjaka.
U nedjelju 5. prosinca, uoči Nikolinja, lučki kapelan fra Miljenko Vrabec i suradnici Apostolata mora iz splitske trajektne luke uputit će i tradicionalnu čestitku i blagoslov uz blagdan njihova zaštitnika pomorcima, ribarima i svima koji žive s morem i od mora.
Vidimo se, dobro došli!

Nema komentara:

Objavi komentar

ČESTITKA!

SVIM POMORCIMA I LJUDIMA OD MORA ŽELIMO SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BLAGDAN SV. NIKOLE BISKUPA, ZAŠTITNIKA POMORACA I PUTNIKA!